Kategórie
 
 
 
 
 
 
E-commerce podnikanie

Ako dlho trvá tvorba zahraničného e-shopu, a na čo by ste sa mali pripraviť pri expanzii?

Rozhodli ste sa expandovať s vaším e-shopom do zahraničia? Ak chcete naplno využiť výhodné príležitosti, je čas prestať uvažovať a začať konať! Na čo by ste sa mali pripraviť? Nachystali sme si pre vás prehľad základných krokov a praktických tipov, ktoré je dobré poznať. 

Expanzia e-shopu do zahraničia

Priebeh expanzie do zahraničia

Hneď prvým krokom je ujasnenie si, do ktorých krajín vlastne budete expandovať. Mali by ste si spraviť dobrú analýzu jednotlivých trhov, ktorá vám ukáže či budú vhodné pre váš produkt alebo nie. 

Praktický tip: S výberom vhodných trhov pre váš produkt vám radi pomôžeme. S tvorbou e-shopov máme viac ako 17 rokov skúseností a s expanziou do zahraničia sme pomohli už stovkám podnikateľov. Na základe nášho know-how štatistík vám odporučíme, ktorou cestou sa vydať, aby ste mali najlepšie predpoklady na úspech. 

Vytvorenie samostatného e-shopu na novej doméne

Keď si zvolíte trhy, na ktoré budete expandovať, prichádza rad na tvorbu samotného e-shopu. U nás si môžete vyberať z viac ako 20 už predpripravených jazykových mutácií. V prípade záujmu vám vieme poskytnúť aj tvorbu úplne novej, ktorú ešte v portfóliu nemáme . Pre každú jazykovú mutáciu vám vytvoríme samostatný e-shop na novej lokálnej doméne. 

Nezabúdajte: Pre jednotlivé jazykové mutácie je dôležité zabezpečiť aj zákaznícku podporu a preklad faktúr či e-mailov. 

V jednotlivých jazykových verziách e-shopov si viete individuálne prispôsobiť ponuku produktov, ich ceny, popisy, bannery a aj články, aby ste naplno vyhoveli požiadavkám zákazníkov v danej krajine. 

 

Plná podpora SEO 

Vytvorenie novej jazykovej mutácie nespočíva len v tom, že preložíte všetky texty z vášho slovenského e-shopu. Dôležité je vykonať SEO analýzu v danej krajine. Zistíte tak kľúčové slová, ktoré bude následne potrebné zakomponovať do jednotlivých bannerov, popisov a článkov. 

Naše jazykové mutácie sú otestované na stovkách klientov a prinášajú kompletnú podporu SEO. Vďaka tomu bude mať váš zahraničný e-shop vysoký potenciál umiestniť sa na popredných priečkach vo výsledkoch vyhľadávania. 

 

Tvorba dizajnu s ohľadom na UX a vývoj na mieru

Naši skúsení dizajnéri vám vyladia dizajn e-shopu k dokonalosti, aby hneď na prvý pohľad zaujal potenciálneho zákazníka a motivoval ho k zakúpeniu produktov a využívaniu služieb. Zabezpečíme aj programovanie na mieru – naši programátori sa postarajú o to, aby všetko fungovalo plynulo a hladko, bez najmenších nedostatkov. Váš internetový obchod tak bude pripravený zvládať aj vysokú záťaž. 

 

Správa viacerých e-shopov v jednom admine

Keď vám vytvoríme jednotlivé jazykové mutácie, napojíme ich na jedno admin rozhranie. Všetky procesy tak budete vedieť kontrolovať a riadiť z jedného miesta, vďaka čomu ušetríte veľa času. A hlavne vám nič dôležité neunikne. 

 

Nastavenie procesov 

Predaju v zahraničí musíte prispôsobiť aj vaše procesy - napr. logistiku. Je len na vás, či budete posielať balíčky zo slovenského skladu, alebo si vybavíte priestory v zahraničí. V súvislosti s tým je však nutné splniť aj všetky zákonné požiadavky – napríklad obchodné podmienky, GDPR a pod.. 

Nezabúdajte: Keď budete mať akékoľvek otázky alebo narazíte na nejaký problém, naša skúsená podpora vám rada pomôže. 

 

Marketing v zahraničí

Po úspešnom spustení zahraničných e-shopov môžete využiť služby nášho marketingového oddelenia CREATIVE digital, ktoré má bohaté skúsenosti z e-commerce prostredia v jednotlivých krajinách. Pomôžeme vám nastaviť a optimalizovať kampane tak, aby vám prinášali najlepšie výsledky. 

 

profesionálne e-shop riešenie

 

Ako dlho trvá tvorba nového e-shopu? 

Vďaka našim bohatým skúsenostiam a všetkým službám pod jednou strechou zabezpečíme kompletné vytvorenie a spustenie novej jazykovej mutácie e-shopu vo veľmi krátkom čase. V zahraničí tak môžete začať naplno predávať už o niekoľko dní. 

Zaujíma vás, ako dlho bude trvať expanzia vášho konkrétneho e-shopu do zahraničia? Neváhajte nás kontaktovať! Pomôžeme vám premeniť vaše sny na realitu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia