Kategórie
 
 
 
 
 
 
Online marketing & SEO

Affiliate marketing: prečo by vás mal zaujímať?

Využíva váš e-shop affiliate marketing? Pracujete s touto atraktívnou formu online reklamy?

Ak bola aspoň jedna z vašich odpovedí nie, tak potom práve pre vás je určený tento článok. Affiliate marketing je všade okolo nás. Denne navštevujeme webové stránky, či sociálne siete ponúkajúce affiliate marketing, no neuvedomujeme si to. Affiliate marketing je jeden z najpopulárnejších spôsobov online reklamy, prostredníctvom ktorej môžu publisheri predávať produkty iných spoločností za províziu.

CREATIVE sites - Blog Affiliate marketing Dognet

Čo je affiliate marketing

Zadefinujme si na úvod čo znamená Affiliate marketing. Affiliate z anglického jazyka znamená pridružený, pripojený takže affiliate marketing predstavuje pridružený marketing. Je to reklamná metóda založená na výkonnosti, pri ktorej firmy (inzerenti) platia províziu za konverzie publisherovi. 

Affiliate marketing teda predstavuje atraktívnu formu online reklamy vyplácanú formou provízie a tým pádom ďalší propagačný kanál pre váš e-shop. Čo potrebujete pre spustenie affiliate marketingu? Iba váš e-shop, všetko ostatné pripraví affiliate partner Dognet v spolupráci s tímom CREATIVE sites

CREATIVE sites tvorba e-shopov - Blog ako zvýšiť zisky cez Affiliate marketing

Výhody affiliate marketingu

Firmy využívajú affiliate marketing ako kanál svojho marketingového mixu, ktorý im umožňuje ťažiť (pokiaľ ide o predaj a potenciálnych zákazníkov) z marketingovej stratégie a publika niekoho iného (pridruženého).

  1. nový zdroj zviditeľnenia vašej značky, nových objednávok a konverzií, teda nákupov
  2. platíte iba predom dohodnuté provízie na báze "Success fee" t.z. z uskutočneného predaja
  3. neplatíte žiadne iné jednorázové alebo paušálne poplatky
  4. na správu kampane stačí pár hodín mesačne, zbytok je v rukách Dognet-u

Ako funguje affiliate marketing

Affiliate marketing funguje ako spolupráca medzi Publishermi a Inzerentmi. Toto celé zastrešuje Affiliate partner, v našom prípade slovenská spoločnosť Dognet, ktorá zabezpečí dodanie siete overených publisherov a promovanie kvalitných produktov a služieb od inzerentov. 

Ikonka CSTIP: Dáta z prieskumu Dognet hovoria o tom, že trh affiliate marketingu rastie v priemere o 40 % ročne. Staňte sa aj vy súčasťou trendu.

CREATIVE sites - tvorba e-shopov - Blog Affiliate marketing od Dognet

Kto je Inzerent

Inzerentom ste vy, e-shop predávajúci svoje produkty alebo služby. Jednoducho vyplníte formulár a stanete sa inzerentom. Rozmyslíte si výšku provízie, umiestnenie kampane a vyberiete produkty a služby pre kampane. Výsledkom bude: 

  • návštevnosť vášho e-shopu
  • získanie nových zákazníkov z pridruženého publika (vhodných aj pre remarketing)
  • zvýšenie predaja

Chcete sa stať inzerentom v affiliate sieti Dognet?

CREATIVE sites - Tvorba e-shopov na mieru - Blog - Affiliate marketing

Ukážka nastavenia reklamných kampaní pre Tuli - e-shop postavený na platforme CREATIVE shop

Kto je Publisher 

Publisher je partner, ktorý propaguje vaše produktu alebo služby svojmu publiku a v prípade predaja získava províziu. Publisher v podstate zarába peniaze propagáciou a následne predajom produktov inzerenta bez toho, aby mal nejaké zásoby, musel plniť objednávky alebo riešiť služby zákazníkom. Predaje sú sledované prostredníctvom pridružených odkazov, aby bolo možné vypočítať výšku provízie publishera.

Chcete sa stať publisherom v affiliate sieti Dognet? 

Kto je Affiliate sieť

Affiliate sieť je partner, spoločnosť Dognet, ktorý namiesto vás zabezpečí dostatok kvalitných publisherov do programu a neustálu akvizíciu nových, dodá systém, zastreší vyplácanie publisherov, komunikuje s TOP partnermi pre vašu kampaň a zabezpečí propagáciu programu na sociálnych sieťach a v mailingu a zároveň vám podá pomocnú ruku pri spracovaní programu a pri vyhodnocovaní. 

Ako sú affiliate partneri platení?

Existuje niekoľko spôsobov vyplácania publisherov. Spôsob typu provízie závisí od predávaného produktu alebo služby a samozrejme aj ich hodnoty. 

  • Pay Per Sale (fixný poplatok) - najčastejšie používaný spôsob vyplácania odmeny v rámci affiliate marketingu. K vyplateniu provízie vopred stanoveným pevným poplatkom príde vždy, keď sa uskutoční predaj bez ohľadu na výšku objednávky
  • Pay Per Sale (%) - v prípade konverzie príde k vyplateniu provízie ako hodnota % z predajnej ceny produktu či služby alebo z hodnoty objednávky. 
  • Pay Per Lead - platba za získanie potenciálneho zákazníka či dopyt je pevne stanovený poplatok, ktorý sa vyplatí vždy, keď sa je dodaný kvalifikovaný potenciálny zákazník alebo dopyt
  • Pay Per Click - fixný poplatok, zväčša nižší, ktorý sa platí vždy, keď publisher odošle kliknutie na stránku inzerenta

Výška provízie sa najčastejšie počíta bez dodatočných nákladov pripočítaných k objednávke ako cena dopravy, poplatok za platbu na dobierku a samozrejme bez DPH. 

Ako integrovať affiliate marketing na svojom e-shope?

Celým procesom integrácie vás prevedie zástupca affiliate siete Dognet a s implementáciou do vášho e-shopu vám pomôžu odborníci z Helpdesku CREATIVE sites

Záver 

Affiliate marketing je beh na dlhú trať. Je o dlhodobej spolupráci s kvalitným partnerom. Ako každý typ reklamy je potrebné ho postupne budovať, skúšať nové kanály a spôsoby komunikácie a optimalizovať. Veríme, že táto služba zaujme hlavne tých, ktorí chcú budovať ambiciózny e-shop a rozšíriť svoje podnikanie o ďalšie zábavné spôsoby nákupu. 

#madeinslovakia 

CREATIVE sites - Tvorba e-shopov na mieru - Dognet - Affiliate marketing

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia