Kategórie
 
 
 
 
 
 
E-commerce podnikanie

Automatická expedícia tovarov z vášho e-shopu

Míňate veľa času a peňazí na chod e-shopu? Je načase zbaviť sa zbytočnej administrácie. Automatizácia procesov vám pomôže ušetriť hodiny a eurá, ktoré môžete využiť inde. Bez ohľadu na veľkosť e-shopu či počet objednávok vám automatizácia zefektívni vašu logistiku a chod podniku. Ako to však v praxi vyzerá? Ukážeme vám, ako funguje prepojenie CREATIVE shopu s expedičným systémom Neoship.

 

Automatizácia je heslom súčasnosti. Nastavte si odosielanie a expedíciu tovaru pomocou automatizovaných procesov tak, aby vás nestáli ani minútu času navyše. Náš CREATIVE shop má celý rad automatizovaných funkcií. Po prijatí objednávky vo vašom e-shope sa vám automaticky zobrazí v zozname objednávok. Tento prehľad nájdete priamo v používateľskom rozhraní - čiže v “admine”. Ku každej objednávke sa bez klikov navyše priradia potrebné informácie, ako:

  • číslo objednávky,
  • meno zákazníka,
  • suma objednávky,
  • stav objednávky,
  • spôsob platby,
  • spôsob doručenia, 
  • miesto doručenia, a iné.
     



Inými slovami - o vašich objednávkach a potrebných informáciách máte neustály prehľad. Najväčšou výhodou je spomínaná automatizácia: dáta o objednávkach systém páruje samostatne - bez vášho nadbytočného úsilia či nákladov. Aký je však ďalší krok?  Vyexpedovanie balíkov vašim zákazníkom.



V tomto momente prichádza na scénu Neoship, ktorý funguje ako medzičlánok medzi e-shopom a prepravnou spoločnosťou. Je to jednoduché: v zozname označíte objednávky, ktoré chcete vyexpedovať, a kliknete na ikonu Neoship. Týmto sa dostanete do tabuľky, v ktorej zahájite export objednávok.

V tabuľke si môžete nastaviť, koľko balíkov odíde v zásielke, aké notifikácie o zásielke budú zaslané adresátovi (SMS či e-mail), a typ doručenia (bežné, sobotné, expresné do 9:00 a pod.). Nechýba ani stĺpec s výškou poistenia zásielky. Kliknutím na tlačidlo Exportovať sa zvolené objednávky odošlú do systému Neoship. Úspešnosť exportu vám potvrdí ikonka na konci riadku s objednávkou.



Gratulujeme! Odoslali ste tovar na expedíciu a stálo vás to len zopár klikov. Teraz je na ťahu expedičný systém Neoship. V nasledujúcej tabuľke môžete sledovať priebeh doručenia zásielky. Spoločnosť Neoship ponúka možnosť informovania zákazníkov o stave objednávky pomocou customizovaných mailov podľa vašich vlastných predstáv a potrieb. Z tabuľky si rovnako viete vytlačiť potrebnú dokumentáciu k zásielkam, ako preberací protokol či štítky na balíky. A to je z vašej strany všetko. Navyše, Neoship predstavuje komplexné expedičné riešenie pre eshop. To znamená, že okrem pohodlnej expedície vaše balíky doručí prostredníctvom jednej z partnerských prepravných spoločností podľa vášho výberu či už priamo na konkrétnu adresu alebo na výdajné miesto.



Tovar je na ceste k zákazníkom a vy môžete ušetrenú energiu nasmerovať do iných oblastí, ako marketing či vývoj. Pýtate sa - kde je háčik? Toto riešenie zaiste stojí kopu peňazí. Mýlite sa: spoločnosti Neoship platíte za expedíciu až vtedy, keď odošlete prvý balík. Mesačný poplatok za licenciu sa v tomto prípade nekoná. 

Prepojenie CREATIVE shopu so systémom Neoship je jednou z mnohých funkcií nášho e-shopového riešenia. Zvýšiť podiel automatizovaných procesov môžete prostredníctvom viac než 600 doplnkových funkcií, ktoré si môžete zakúpiť v našom vlastnom App Store.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia